קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/10/2004 | 15:51 | מאת: יוגב

אני אמורלעבור בדיקת קולונוסקופיה בעוד שבוע הייתי מעונין לדעת מהו סוג החומר הניתן לשישטוש?ומהי כמות החומר המקסימלית הניתנת?האם אפשר לקחת ליפני הבדיקה כדור להרגעה ,חוץ מהחומר הניתן לי.ומה עושים נגד פחדים תודה

20/10/2004 | 00:24 | מאת: ד"ר אייל גל

הטשטוש נעשה בד"כ ע"י חומר דמוי ווליום הקרוי דורמיקום הניתן במינון של 2.5-10 מ"ג בהתאם לגיל ומצב החולה ופנטניל שהוא דמוי מורפיום הניתן במינון של 25-150 מק"ג. מכיוון שלתרופות אלו תופעות לוואי של דיכוי נשימה וירידת לחץ דם ודופק משתמשים בהם בזהירות. בד"כ מינונים אלו מספיקים לטשטוש טוב, חשובה מאד הרפייה עצמית ע"י תרגילי נשימה לפני הבדיקה וניתן לקחת כדור הרגעה קל לפני הבדיקה. ד"ר גל

20/10/2004 | 14:09 | מאת: ravitb

איזה סוג של טישטוש הוא מקבל ?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול