כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2004 | 23:10 | מאת: שרון לדר אייל

לדר אייל שלום בתגובה לשאלה של נעמה לגבי כבד שומני רשמת שניתן ריפוי מושלם בגילוי מוקדם של כבד שומני יחד אם ירידה במשקל ,וללא השמנה חוזרת ,.מה זאת אומרת מוקדם ,לפני 6 חודשים גם לי אמרו באולטראסאונד כבד שומני וירדתי במשקל בדיקות הדם תקינות והרופא אמר לי שהוא מעריך שהכבד שומני כבר כמה שנים טובות האם אחרי 5שנים לערך בלי ידיעה זה הרבה זמן או שגם זה זמן סביר לטפל בבעיה בשביל העתיד .תודה רבה

17/10/2004 | 23:29 | מאת: ד"ר אייל גל

ברב המקרים של כבד שומני תהיה נסיגה לאחר הרזייה, אם קיימת כבר דלקת מתמשכת עם פגיעה בכבד לא תמיד הנזק ניתן לתיקון. לא ברור תוך כמה זמן עלול להגרם נזק לכבד ולכן ככל שהטיפול יהיה מוקדם יותר יש סיכוי טוב יותר להחלמה. האחוז בו מופיעה דלקת ופגיעה בכבד מתוך הסובלים מכבד שומני הוא קטן והדרך היחידה לדעת זאת היא ע"י ביופסיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול