בדיקות תפקודי כבד לקויות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2004 | 22:09 | מאת: דוד פז

בתי בת 29 . בבדיקות דם שיגרתיות התגלו ערכים של AST -54 , ALT-72 בנוסף אחוז לימפוציטים 56.2 . כמו כן, תוצאה חיובית ל- IgG ו- IgM של הוירוסים EBV וכן CMV . היסטוריה של מחלת הנשיקה לפני כ-10 שנים. בסיום המחלה ערכי אנזימי הכבד ירדו לנורמה. מבקשת לדעת האם יתכן שתוצאות בדיקת הוירוסים מבטאות זיהום מחודש? , האם יתכן שמדובר בזיהום של שני הוירוסים יחד במקביל? אם התוצאות מבטאות שרידים של הוירוסים מאז המחלה (מהעבר), מדוע ערכי ה-IgM חיוביים? האם ממולץ טיפול כלשהו או פניה לברור אצל גסטרואנטרולוג? מבקשת להדגיש כי בניגוד למחלה בעבר, שחלפה ללא סיבוכים אך היתה מלווה בסימפטומים מתאימים, אין בהווה סימפטומים כלשהם. אולטרא סאונד בטן עליונה - ב.מ.פ.

17/10/2004 | 23:19 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר בזיהום מחודש אם כי לא תמיד הסרולוגיות הויראליות (בעיקר EBV) מדוייקות. לעתים יש לעקוב אחרי הערכים ולראות אם קיימת עלייה כדי לוודא שאכן מדובר במחלת הנשיקה וכן לחפש את הסימנים של הגדלת כבד, טחול ובלוטות לימפה. ד"ר גל

19/10/2004 | 21:14 | מאת: דוד פז

תודה על התשובה אבל, האם יתכן זיהום מחודש ללא כל סימפטומים קליניים ?? תוך כמה זמן מומלץ לחזור שוב על הבדיקות?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול