יציאה בלתי נשלטת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2004 | 20:51 | מאת: Quanta

שלום לכל רופאי הפורום אני בן 25 בריא בד"כ ואתמול קרה לי דבר מוזר/מביך. אתמול בערב חשתי שאני צריך לשירותים ותוך כ5 דקות זה הפך לבלתי נסבל ולא יכולתי להחזיק את זה בפנים - וממש לפני שהגעתי לשירותים זה פשוט יצא לתוך התחתונים (קקי). חשוב לציין שלא הרגשתי כאב בטן ולא היה לי שלשולקודם לכן וגם לא ביציאה. אני מניח שמעבר למבוכה האישית זה מצביע על בעיה כלשהי ולא בקלקול קיבה חולף. לא נראה לי סביר שבתוך פרק זמן של 5 דקות אני כבר לא יכול להחזיק את זה בפנים. אני לא יודע מה לעשות ועכשיו אני פוחד להשאר במקומות בלי שירותים צמודים - כמו למשל אוטובוס. אציין גם שבתקופה האחרונה יש לי הרבה נפיחות. האם יש המלצות לטיפולים/תרופות כלשהם?

17/10/2004 | 23:09 | מאת: ד"ר אייל גל

חוסר שליטה על סוגרים בגיל צעיר לרב אינו נובע מאבדן כח הספינקטר כמו במבוגרים. לרב מדובר על גירוי כלשהו של הרקטום הגורם לדחף בלתי נשלט ליציאה. רפלקס מוגבר כזה יכול להגרם ע"י דלקת כגון פרוקטיטיס או סתם גסטרואנטריטיס וכן בתסמונת המעי הרגיש בה יכולים להיות רפלקסים מוגברים. במידה ולא מדובר על בעיה חד פעמית על רקע דלקתי יש צורך בבירור גסטרואנטרולוגי כולל בדיקת אזור הרקטום ומדידת לחצים בספינקטר האנלי. ד"ר גל

18/10/2004 | 07:18 | מאת: Quanta

קודם כל תודה אזי אם הבנתי אותך נכון כרגע אין צורך לעשות כלום בגלל שזה קרה רק פעם אחת, רק אם זה יחזור על עצמו אזי לגשת לטיפול?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול