קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/10/2004 | 01:14 | מאת: אמא

שלום לד"ר גל. בתי בת ה-18.5 חולת קוליטיס כ-7 שנים, טופלה ברפאסאל 4.5 גר' ליום. בשנה אחרונה מצבה החמיר (אחרי רמיסיה של 3 שנים), קיבלה בודזון 9 מ"ג ליום במשך 3-4 חדשים. היה שיפור לחודש בלבד ואז שוב נאלצה לחזור לבודזון אך הפעם ללא הצלחה. קיבלה בנוסף פורינטול, בהתחלה 50 מ"ג ולאחר מכן 75 מ"ג ליום, אחרי תקופת הסתגלות מאוד קשה לתרופה מצבה התחיל להתייצב, הפסיקה בודזון. אחרי זמן מה היתה ירידה דרסטית של המוגלובין (8.1), למרות שבמגביל לפורינטול בתי נטלה כדורי ברזל. רופא המטפל חשב שיתכן וזה על רקע תרופתי (אין לאוקופוניה או טרומבוציטופוניה - כך כתב) והמליץ להפסיק טיפול ברפאסאל ולהוריד פורינטול ל 50 מ"ג. HGB עלה בהדרגה (11.1), אך אז חזרו השלשולים (10 פעמים בים ויותר), כאבי בטן וכו'. שוב חזרה למינון הרגיל של רפאסאל + פורינטול, לא הביא לשיפור,נעשתה קולונוסקופיה קצרה עם תוצאה: mildly active. הרופא שוב רשם את בודזון 9 מ"ג ליום ואחרי חודש ללא שיפור גם TARIVID 200MG לשבעיים (שנגמרו אתמול) וגם זה ללא תוצאות טובות. אני מתנצלת על המכתב הארוך, אבל רציתי שיהיו לפניך יותר פרטים כדי שתוכל לענות על השאילה שלי: בשלושה חודשים אחרונים בתי סובלת מתופעה מוזרה - סימנים כחולים גדולים (לרוב ברגליים ולפעמים בידיים), שנעלמים ומופעים שוב, לא זכור לה שהיא קיבלה מכה או נפלה. רופא גסטרו לא נתן חשיבות לנושא זה, רופא משפחה, אחרי בדיקות דם אמר שהוא לא חושב שיש בעיה מסוימת ושאולי זה בגלל התרופות שלה. האם נתקלת בתופעה כזאת? מה אתה חושב? מה עלי לעשות? למי לפנות? תודה מראש, אמא מודאגת.

10/10/2004 | 23:24 | מאת: ד"ר אייל גל

אם תפקודי הקרישה והתרומבוציטים תקינים ייתכן שמדובר על תופעת לוואי של טיפול ממושך בסטרואידים בה העור ונימי הדם הופכים עדינים ושבירים ומופיעות חבורות לאחר כל מכה קלה. רצוי גם לבדוק אם תפקוד הטסיות תקין (בדיקת זמן דימום), רצוי להתייעץ גם עם המטולוג בנושא זה ובנושא האנמיה שהתפתחה תחת טיפול בפורינטול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול