בעיות בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/09/2004 | 16:40 | מאת: עידן

מזה כשלושה שבועות אני סובל מכאבים חזקים בצד ימין של הבטן. רופאת המשפחה שלחה אותי למספר בדיקות, בינהן בדיקות דם, צואה, שתן, אולטרסאונד ו-CT . כל הבדיקות היו תקינות מלבד ה-AMILAZ בדם שאמור להיות בין 0 ל-100 ואצלי קיים ערך של 189. לאחר התייעצות עם גסטרולוג נשלחתי לבדיקת מעי דק ושם כתוב כך: "הקיבה מכילה כמות רבה של תוכן המתאים לשאריות מזון-BEZOAR" - ברצוני לדעת מה זה בזואר? ממה הוא נגרם ואיך מטפלים בו וכן האם יש השערה אחרת לגבי הסיבה שבגללה נגרמים כאבים אלו.

29/09/2004 | 19:29 | מאת: ד"ר אייל גל

בזואר הוא שארית של מזון הנמצאת בקיבה או במעי, במידה ומדובר על בזואר הקיים זמן רב יש צורך לפרק אותו או להוציאו ע"י אנדוסקופיה או ניתוח. אם הכוונה פשוט לשארית מזון בקיבה יש לחזור על הבדיקה לאחר צום ממושך יותר, רצוי גם לבדוק את התרוקנות הקיבה ע"י מיפוי התרוקנות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול