כאבים עויתיים בבטן עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2004 | 19:32 | מאת: יונית

לפני כשבע שנים עברתי כריתת כיס מרה בעקבות כאבים חדים בלתי נסבלים וממצא אבנים באולטראסאונד. מייד לאחר הניתוח חזרו ההתקפים. מאז בוצע -אנדוסקופיה שלא הראה דבר, סיטי , אולטראסאונד. כעתמבקש הגסטרו שוב בדיקת EUS ' האם זו אותה בדיקת אנדוסקופיה שעשיתי בעבר? האם אבנים בדרי המרה ניתן למצא רק באמצעות EUS ? אנדוסקופיה לא מראה? זה לא אותו הדבר? מדוע לחזור על הבדיקה אם לא הראתה דבר פעם אחת? האם כאבים נוקבים בבטן עליונה הם אפשרות סבירה לאבנים בדרכי המרה? יונית

20/09/2004 | 21:31 | מאת: ד"ר אייל גל

EUS אינה אנדוסקופיה רגילה אלא מדובר באנדוסקופ שבקצהו מכשיר אולטראסאונד זעיר. עקב האפשרות לקרב את האולטראסאונד לאזור דרכי המרה באמצעות האנדוסקופ, מתקבלת תמונה ברורה ומדוייקת הרבה יותר של דרכי המרה וניתן לשלול נוכחות של אבנים בצינור המרה שאינן נראות היטב באולטראסאונד רגיל וגם ב CT. ד"ר גל

22/09/2004 | 18:56 | מאת: יונית

ד"ר גל שלום ביצעתי אתמול בבית חולים כרמל בדיקת EUS להפתעתי לא הראת הבדיקה אבנים בדרכי המרה או כל בעייה אחרת. בדיקה זו הצטרפה לעוד מספר בדיקות שבוצעו בעבר מאותה הסיבה. אף אחת מהן (פרטתי במסר קודם)לא הראתה סיבה לבעייה . התקפי הכאב ממשיכים להופיע וכל פעם קרובים יותר ויותר . האם יש לך מוסג מה יכולה להיות הסיבה. לעיתים זה קורה כאשר איני אוכלת בזמן ולפעמים כאשר אני אוכלת יותר מידי ואוכל כבד. לא ממש ברור לי אם יש קשר לאוכל או לא , כיוון שלעיתים הכאב מתחיל בלילה תוך כדי שינה , מספר שעות לאחר שאכלתי. זה מאד מטריד. ד"ר סגול יעץ לי לקחת עד לסיום הברור פפברין שלוש פעמים ביום אשר מונע את הכאב לאחרונה , ואם הכאב מתחיל הוא חולף כעבור זמן קצר הרבה יותר. ד"ר סגול היה בטוח ב 90 אחוז כי ימצאו אבנים בצינור המרה. אני קצת מתוסכלת כרגע נראה כאילו מצינו הבדיקות ומבלי שתאובחן הבעייה . מה דעתך? תודה יונית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול