שאלה בקשר לקנדידה במעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/09/2004 | 00:01 | מאת: אלון

ד"ר שלום, אני סובל מ-IBS-D שנים רבות. מאז 4 השנים האחרונות (לאחר שחליתי במחלת הנשיקה) אני סובל מחולשה ותשישות כמעט תמידית, גם כשאני ישן 9 שעות אני קם בבוקר ומרגיש כאילו לא ישנתי לילה שלם. כמו כן יש לי מדי פעם כאבים בשרירים ובגוף, הרגשה כללית לא כ"כ טובה ולעיתים אף דיכאון. כמו כן ויטמין B12 נמוך מאוד שלא מתייצב אף לאחר לקיחת כדורים. מאחר ואני מאובחן כחולה IBS "קלאסי" אני לא מופתע מהתיסמונת עצמה, אך בהחלט יש לי כאבי בטן ושילשולים שלא קשורים לתסמונת - לדוגמא: מיד לאחר ארוחה אני חייב לרוץ לשירותים, גם אם אני בבית. כמו כן כואבת לי הבטן גם אם אני נמנע לחלוטין מאכילת דברים שיכולים לעשות בעיות עיכול... לשאלתי - קראתי מאמר די מעניין ב-YNET בנוגע לקנדידה במעי. כתוב שם כי קנדידה ש"מתפרצת" בכמות רצינית במעיים גורמת להרבה מאוד מהתופעות שאני מרגיש בשנים האחרונות. מאחר ואני בחור צעיר (27), ובדיקות כגון קולונוסקופיה, חוקן ובליעת בריום וכו' שללו ממצאים פתולוגיים, הייתי מבקש את התייחסותך לעניין הקנדידה, מאחר ותקוותי כי אולי כאן נמצא חלק מהפתרון לבעיותי.... תודה רבה רבה!!!!! אלון

15/09/2004 | 23:29 | מאת: ד"ר אייל גל

הסימפטומים שלך אכן מתאימים ל IBS ואולי גם לתסמונת התשישות הכרונית ("מחלת היאפים"). הטענות לגבי חשיבות הקנדידה כגורמת לתופעות אלו אינן מקובלות על הרפואה הקונבנציונלית ולא הוכחו מעולם במחקרים מדעיים ולכן אינני מתייחס לנושא זה. אם אתה רוצה מידע נוסף לגבי הקנדידה פנה לפורום של רפואה אלטרנטיבית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול