סרטן בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/09/2004 | 10:27 | מאת: נעמה

שלום! חמותי (49)עברה כריתת קיבה עקב גידול ממאיר שנמצא בתוכה.לשמחתנו הגידול התגלה בזמן ולא נצפו שום גרורות. הומלץ לה לעבור גם טיפולים כימותרפיים ו/או הקרנות. מה זה אומר בדיוק? מה זה הטיפולים האלה ? האם לדעתך יהיה צורך בטיפןלים אינטנסיביים? חזקים? האם תמיד יש תופעות לוואי קשות כמו נשירת שיער, הקאות וכדו'? אשמח לתשובתך בהקדם .(התור שנקבע לה באונקולוגית הוא רק בעוד שבועיים ובינתיים היא משתגעת מחוסר הידיעה) שנה טובה!

13/09/2004 | 22:09 | מאת: ד"ר אייל גל

מכיוון שלגידולי הקיבה יש נטייה להתפשטות של גרורות מיקרוסקופיות דרך כלי הדם והלימפה מקובל לתת כמותרפיה גם כשלא נצפות גרורות או בלוטות נגועות על מנת להוריד את אחוז חזרת הגידול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול