קוליטיס והמוגלובין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/09/2004 | 23:54 | מאת: דניאלה

שלום רב אני סובלת מקוליטיס מזה 5 שנים, היו לי תקופות רגועות וגם מס' אשפוזים, כיום, אני 10 חודשים לאחר אשפוז אחרון אך ללא מרפא, כי אני עדיין סובלת מדימומים ביציאות שמובילות לירידה מתמדת בהמגלובין (כיום 8.5) וכמו כן משילשולים (אך משקל תקין). לצערי הרב, דבר שהתווסף ולא היה לאחר התקפים קודמים הוא חוסר שליטה על היציאות דבר שגורם למבוכה רבה, חוסר נעימות וירידה רבה באיכות החיים כי אני מרגישה ממש מוגבלת, למרות שאני מנהלת חיים נורמליים לחלוטין, כביכול. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת לגביי ההמוגלובין והדימומים, האם ניתן בצורה כשלהיא לטפל בכך (אני כמובן נוטלת פורינטול 1/2 לסרוגין וראפאסל 3 גרם ביום) וכמו כן, מה שעוד יותר מטריד- לגביי חוסר השליטה על היציאות, האם יש קשר למחלה או שייתכן שזה נובע ממשהו אחר. (אני חייבת לציין שסימפטום זה החל כשסיימתי את הטיפול בסטרואידים.) מצטערת על אריכות דבריי, אך אשמח לתגובה! תודה

11/09/2004 | 22:40 | מאת: ד"ר אייל גל

ברור שמחלתך אינה נמצאת בשליטה טובה וייתכן שהטיפול שאת מקבלת לא מספק. לא ברור לי מה זה חצי פורינטול לסירוגין אך זה רחוק מהמינון המקסימלי וייתכן שצריך לשקול יחד עם הרופא להעלות את המינון או לעבור לטיפול אחר (תוספת חוקנים ועוד'). חוסר שליטה ביציאות יכול להגרם ע"י פגיעה בספינקטר האנלי או עקב דלקת ושלשולים הגורמים לחוסר שליטה וגם זה צריך להבדק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול