הריון ופורינטול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/09/2004 | 15:26 | מאת: פיצי

האם יש סיכון בלהכנס להריון ולקחת פורינטול?? האם ידוע על מישהי שלקחה פורינטול והתינוק נולד עם מום?? יש איזה סטיטסטיקה? האם כדאי לעשות מי שפיר גם אם גילי צעיר??? אודה על תשובתכם המקיפה מניסיון..

07/09/2004 | 22:05 | מאת: ד"ר אייל גל

אין סטטיסטיקה טובה בנושא זה ולא ידוע על מומים בעקבות טיפול בפורינטול אך היו דיווחים על הפלות בחולות שקיבלו את הטיפול. לפי המחקרים האחרונים אנו ממליצים לרב לחולות במחלות מעי דלקתיות המאוזנות על פורינטול או אימורן להמשיך בטיפול גם בזמן ההריון מכיוון שהתלקחות המחלה בזמן ההריון מסכנת כנראה יותר את האם והעובר מאשר הטיפול. תוכלי לפנות למרכזים אלו למידע נוסף. השירות למידע טרטולוגי של פרופ' מרלוב בביה"ח בילינסון, טל. 03-9377474/3 או 03-9376911 בשעות העבודה הרגילות. - המרכז למידע תרופתי בביה"ח אסף הרופא, 08-9779309, בשעות העבודה הרגילות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול