אנמיה של חסר בברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/09/2004 | 15:47 | מאת: שלומי

רופא הגסטרו שלי טוען שלמרות שההמוגלובין תקין ( 15 ) אבל יש לי גם מיקרוציטוזיס וחוסר ברזל חמור כגון: FE IRON 40 (מינימום 70 מקס' 180אצל גבר) ו- FERITIN 12 (ו-תלסמיה נשללה לאחר התבוננות בתמונת דם מלאה)אזיי יש סיכוי למעלה מסביר שיש דימום סמוי או חוסר ספיגה,(אנני צמחוני),כמו כן בדיקת דם סמוי בצואה יצאה שלילית... כמו כן כל המטולוג טוב יידע לספר שתאורטית יכול להיות מצב של פוליציטמיה עם חסר ברזל ולכן ההמוגלובין לכיאורה תקין (עקב מצב של חסר חריף בברזל). הייתי מעוניין לקבל את תגובתך המלומדת בעיניין שלי. תודה שלומי

07/09/2004 | 20:42 | מאת: ד"ר אייל גל

אני לא אתווכח עם ההמטולוג. בהחלט קיימים מצבים בהם הברזל נמוך ועדיין ההמוגלובין תקין, הגוף מגיב בייצור יותר כדוריות אדומות אך הן קטנות יותר ובעלות פחות המוגלובין. במשך הזמן אם קיימת ירידה נמשכת בכמות הברזל גם ההמוגלובין מתחיל לרדת. חסר ברזל משמעותי מצדיק בירור לדימום במערכת העיכול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול