גידול בקולון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/09/2004 | 22:45 | מאת: golda

לסבתה שלי בת 80 גילו גוש חוסם בקולון בפלקסורה הפטית ,בביופסיה moderatly differentiated adeno CA of colon . לפי הCT הגוש מערב גם את העונה הימנית של הכבד, ראות נקיות בCT. אין לה מחלות רקע אחרות למעט אוסטאופורוזיס קשה ושומנים בדם. מה הם הסיכוים לאחר הניתוח (באחוזים של הוותרות בחיים למספר שנים) והאם בניתוח מוצאים גם את החלק הנגוע של הכבד ומה לגבי כימוטרפיה? תודה

04/09/2004 | 14:35 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר בגידול סרטני של המעי בדרגה 4 (זאת אומרת עם גרורות) שעד לאחרונה סיכויי ההשרדות שלו לאחר 5 שנים היו בסביבות 10%. היום בחלק מן החולים ניתן לכרות גרורות בכבד במידה והן מרוכזות באזור הניתן לניתוח, מצב החולה מאפשר זאת ואין גרורות מחוץ לכבד. יחד עם כמותרפיה מהדור החדש השרדות החולים עלתה ל 20-30% ב 5 שנים ואף יותר. מכיוון שבכל מקרה יש לדון לגופו עליכם להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי אפשרויות הטיפול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול