טיפולי פוריות וקוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/02/2014 | 21:34 | מאת: שביט

שלום רב, לפני 5 שנים עברתי טיפולי IVF. לאחריהם חלה אצלי התלקחות קשה ביותר של הקוליטיס, שהיתה ברגיעה.ההתלקחות ארכה 5 שנים ונרגעה (לא לגמרי) הודות ליומירה שאני מקבלת.לא ידעתי מה פשר ההתלקחות, אך סברתי שיש קשר להורמונים שנטלתי.כמובן שבשנות ההתלקחות, לא ניגשתי לטיפולים. היום בגילי, החלטתי לגשת לטיפול בעזרת תרומת ביצית.כרגע, אני בעיצומו של הטיפול הראשון מסוג זה ואני חשה בהתדרדרות במצב הקוליטיס.יש לציין שגם הטיפול הנוכחי כרוך בנטילת הורמונים במינונים גבוהים. שאלותיי: האם ידוע על קשר בין טיפולים הורמונליים למצב הקוליטיס? האם יש תרופות הומונליות שידוע שהן מחמירות קוליטיס? תודה רבה,שביט

האם ידוע על קשר בין טיפולים הורמונליים למצב הקוליטיס? -- פעם חשבו שכן, אחר כך שינו את הדעה ל"לא מוכח" האם יש תרופות הומונליות שידוע שהן מחמירות קוליטיס? -- לא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול