עזרה דחופה לבעיה מורכבת ומחמירה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/01/2014 | 08:10 | מאת: טלי

שלום רב, יש לי בעיה מורכבת: סובלת מגירוד עז באנוס, טחורים, פיסורות, כמובן עם דימומים וכאבי תופת. במקביל, כאבי בטן איומים, מחמירים, בעיקר בלילה במרכז הבטן. גזים וכאבים ברמה קשה עם פגיעה באיכות החיים וחוסר שינה, מתרשמת שמדובר באזור המעי. אובחנתי בעבר ב- IBS, אבל יש לי תחושה שהכאב חסימתי באופיו או חסימה חלקית) כי ניתן למשש מעין "קשירות". בנוסף, נצפו בחודשים האחרונים תולעים, אך לאחר מס, פעמים של לקיחת וורמוקס הרופא סרב לתת עוד. ניסיתי טיפול אלטרנטיבי. לציין גם שינויים בצבע הצואה ובמרקם עם נטייה שלשולית וריר מדי פעם. הומלץ על קולונוסקופיה שלא בצעתי עקב ה"שריפה" שיש לי גם ללא תהליך הריקון. לא יכולה לעמוד בזה!!! האם ב- MRI (פרטי, הרי לא יאושר, אשלם!) ניתן לשלול קיום פוליפים גם במעי הדק או רק במעי הגס? האם אולטרא סאונד בטן ייתן מידע מסייע? יש תור לגסטרו, אבל הכאב ממש מחמיר ובלתי נסבל!!! אנא ענו לי. תודה!!

MRI הוא לא תחליף לקולונוסקופיה. התחליף שמשתווה לקולונוסקופיה הוא קולונוסקופיה וירטואלית - נקרא CT קולונוגרפיה.זאת הבדיקה שיכולה להדגים פוליפים. אבל במקרה שלך בשל ריבוי פיסורות, וכאבי בטן, בלילה ממליצה על קולונוסקופיה רגילה שתעזור גם לראות את הרירית של המעי עצמה. ניתן יהיה לקחת ביופסיות ולראות האם מדובר במחלת מעי דלקתית למשל? או בדברים אחרים?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול