התייעצות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/01/2014 | 14:16 | מאת: nicola

בן 54 , ברקע pvd ו- cabg , מאוזן במצב פיזי ורפואי טוב. עקב כאבים נמשכים של שנים עם הפסקות באיזור הבטן,מפתח הלב והרגשת שריפה באיזור החזה עם התפשטות כאבים גם לראש (נשללה בעיית איסכמיה אחרי בדיקות) פניתי למרפאת גסטרו . לפי הסימפטומים ,נאמר לי שכנראה מדובר בתסמונת המעי הרגיז.נתנו לי כדורי קולוטאל 135 מ"ג וראה זה פלא , כל הסימפטומים שהיו לי נעלמו כלא היו! ביקשו ממני לעשות קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה . אומר ולא אבוש, יש לי טראומה מבדיקות פולשניות עקב העבר שלי הרפואי. היות ואין לי בעיה כלכלית לטיפולים פרטיים, אשמח אם תעזרו לי בנושא. אני מבין שאפשר לעשות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית בבדיקת ct ,יש בדיקת mri במקום? אם התרופה שנתנו לי שפתרה לי בעיה , מדוע צריך לעשות את בדיקת הגסטרו ? לחילופין, בדיקת mri בטן ואולטרסאונד לא יכול להוות תחליף ראוי לבדיקת גסטרו? והאם ישנם בדיקות הדמיה אחרות באופן פרטי שאני יכול להשתמש במקום הבדיקות הרגילות? אודה לתשובתכם .

מה שמחליף קולונוסוקפיה רגילה זאת קולונוסקופיה וירטואלית. MRI לא מתאים. אם הקולוטל עוזר ייתכן ומדובר במעי רגיש ולכן ייתכן ובינתיים אין צורך בגסטרוסקופיה. להדמיית הקיבה אמנם בצורה פחות מדוייקת ניתן לבצע צילום וק"ת - מבוסס על בריום. בכל מקרה קבל אישור מהרופא ששלח אותך לבדיקות לא לבצע אותן לפני שאתה מבטל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול