כ5 שנים תסמינים כמו IBS ועכשיו שלשולים כבר כשבוע

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/01/2014 | 12:32 | מאת: תומר

שלום אני בן 25. לפני כ5 שנים התחילו לי: כ-3 יציאות ביום, אחת תמיד בבוקר. טנזמוס. שילוב של קושי להתפנות מצד אחד אבל צואה מאד רכה מצד שני. תחושת נפיחות בבטן. אין לי כאבי בטן. בזמן האחרון מתגבשת לי ההבנה שזה נראה כאילו השורה התחתונה של הבעיה שלי היא קושי בהעברת צואה לא רכה מה שאולי גורר את הצורך של המעיים שלי לעבוד חזק יותר ולגרור את התסמינים שציינתי. לפני כשבוע התחיל לי שלשול והחלק המוזר הוא שזה מרגיש כמו החרפה של מה שציינתי בפסקה קודמת - מצד אחד אני צריך קצת להתאמץ כדי להתפנות אבל מצד שני הצואה שלשולית. הזמנתי תור לגסטרו אבל הוא רק בעוד כחודש. האם זו יכולה להיות התפרצות של משהו רציני כמו קוליטיס או קרוהן? אני ממש מפחד. תודה

במקום ראשון זה IBS כי מדובר בתלונות כרוניות ללא סימני אזהרה אבל מצד שני השינוי בתבנית היציאה יכול לרמז לדלקת ולכן כדאי להמתין ליעוץ מסודר

05/01/2014 | 18:12 | מאת: תומר

עברו כ9 ימים - נראה שעכשיו הצואה בבוקר חזרה בהדרגה להיות רכה (ולא שלשולית). לפחות בימים הראשונים הצבע היה נראה נוטה לירוק. עדיין יש לי חום (37.8). בבדיקת צואה לא מצאו כלום. יכול להיות שוירוס רגיל נמשך ככה\שהיה חיידק עונתי שלא רואים בבדיקה? קראתי שאופייני לקוליטיס תקופות רגיעה והתפרצות. במקרה הזה שהתחיל לפני שבוע התסמינים היו פתאומיים - התחילו לי בחילות ונכנסתי לשירותים 5 פעמים בשעתיים הראשונות (יום לאחר מכן הצואה בבוקר עדיין הייתה שלשולית אבל כאמור עד היום כולל הייתי נכנס רק פעמיים ביום ומיום ליום הצואה התקשתה עד מצב רגיל). לא זוכר שהיה לי שלשול כזה אבל בשנתיים האחרונות כן היה לי: א. פעם אחת שהיו לי שלשולים במשך יומיים. ב. מדי פעם יציאה או שתיים שלשוליות (לא ממש מיימי אבל קרוב ועם תחושת דחיפות להוציא) ג. שכחתי לציין שכשאני מתקשה להתרוקן לעיתים אני מגלה על הנייר ריר במקום צואה. האם קוליטיס מתאפיינת גם בהתקפים קצרים של יציאה-שתיים או שהתקופות הן בד"כ יותר רצופות? האם קיימת תופעה בה המערכת החיסונית במעיים פשוט ירודה יחסית ולכן יש רגישות יתר לאוכל לא טרי מספיק וירוסים וכד'?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול