נסיעה לחו"ל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/09/2013 | 14:52 | מאת: טא

אני בן 29, חולה קרוהן מזה שנתיים. לפני כשנה עברתי כריתת חלק מהמעי הגס וחלק מהמעי הדק, הייתי עם סטומה 3 חודשים ואז עברתי ניתוח נוסף לסגירתה. מאז - רמיסיה מוחלטת, שלשולים לעיתים לא מאד קרובות, בדיקות דם תקינות, מקבל אימורן. אני מאד רוצה לנסוע לתאילנד בחודש הקרוב ל - 3 שבועות. האם כדאי לי לנסוע במצבי? האם ישנה רמת סיכון מסוימת בכך? תודה.

אני מאד רוצה לנסוע לתאילנד בחודש הקרוב ל - 3 שבועות. האם כדאי לי לנסוע במצבי? -- זה לא עניין של כדאיות. מותר לנסוע במצבך. האם ישנה רמת סיכון מסוימת בכך? -- חשיפה לחולי שחפת - אם בעתיד תזדקק לתרופות ביולוגיות ותבחין עור או בדיקת דם quantiferon תצביע על חשיפה קודמת לשחפת - תאלץ לקבל טיפול אנטיביוטי אנטי-שחפתי -- חשיפה לחיידקי דרכי עיכול יכולה לגרום לשלשול (כמו לכולם, ללא קשר לקרוה'ן) -- חלק מחיסוני מטיילים הם חיסונים חיים מוחלשים (כמו yellow fever, לדוגמה) - אסור עם אימורן

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול