דלקת לימפוציטרית שהינה לא ספציפית בתריסריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/09/2013 | 19:03 | מאת: אושר

ערב טוב, בת 21, סובלת מזה כ-6 שנים מכאבי בטן עזים ושלשולים לסירוגין, ירידה דרסטית במשקל (מגיעה למשקל של 37 ק"ג) לסירוגין, משקל הכי גבוהה שהגעתי אליו היה 49 ומיד ירדתי ממנו. ב2008 סבלתי מאי-ספיקת כבד חריפה אשר חלפה מעצמה. כיום תפקודי הכבד תקינים. ב-2011 התאשפזתי עקב חשש לקוליטיס- עברתי CT אנטרוגרפיה בו הועלה חשד לדלקת. שוחררתי לביתי וכעבור שבועיים ביצעתי קולונוסקופיה חוזרת ולא נצפה דבר (הרופא לא נכנס לאורך כל המעי למרות שהבעיה הייתה בדפנות האילאום). כעבור כחודשיים ביצעתי וידאו קפסולה אשר לא נצפה בה דבר, במהלך השנים עברתי בדיקות נוספות של צילומי רנטגן, US, CT, בדיקות דם זיהמויות ודבר לא נצפה. לפני 8 חודשים השתחררתי מהצבא והתחלתי בירור מקיף יותר דרך קופה"ח. לפני כ-4 חודשים הגעתי למיון 3 פעמים דרך קופה"ח, פעמיים עם חשש לדלקת התוספתן ופעם נוספת עם חשש לדלקת זיהומית. בפעם הראשונה נאמר לי שככל הנראה מדובר בקוליטיס (ללא שום בדיקה מלבד בדיקת דם תקינה לחלוטין), בפעם השנייה בוצעה בדיקת רנטגן אשר לא נצפה בה דבר ושוחררתי לביתי עם המלצה לבדיקת CT. קיבלתי הפנייה לבדיקת MRE מרופאת המשפחה אשר לא העידה על דלקת במערכת העיכול. בפעם השלישית קיבלתי כדורים כנגד עוויתות, הקאות ושלשולים, וכדור להרגעת הכאבים אך במקום הטבה במצב-הוא רק החמיר ולכן הפסקתי עם התרופות. הגעתי לייעוץ אצל פרופ' ידוע במקצוע הגסטרו, אשר המליץ על בדיקת קולונ' וגסטרוסקופיה חוזרות, בבדיקה עצמה לא נצפה דבר, אך בביופסיה שנלקחה במעי הדק נצפו למפוציטים אינטרפיטליאלים ללא אטרופיה של הסיסים. לדעתו לא מדובר בצליאק, אולי באי-סבילות לגלוטן ולכן המליץ לי על דיאטת דלת גלוטן למשך 3 חודשים שטרם התחלתי (מחכה לייעוץ דיאטטי). הוא המליץ גם על סרולוגיה חוזרת לצליאק אשר יצאה שלישית. בבדיקות הדם ניתן לראות שיש אנמיה קלה מאוד (יש לציין כי מאז מחלת הכבד רופא המטולוג קבע כי ישנה פגיעה קלה בלתי הפיכה במח העצם). הכאבים נורא מפריעים לי בתפקוד היום-יומי ולכן הפסקתי לעבוד (הייתי במשך חודשיים בחופש מחלה, מרותקת למיטה עם כאבים עזים ושלשולים מרובים ולכן החלטתי לעזוב את מקום עבודתי). כרגע אינני מסוגלת לחזור לעבוד כיוון שהכאבים מלווים אותי 24/7, בבטן תחתונה-עליונה בצד ימין, לעיתים מורגש כאב קל בצד שמאל מתחת לצלע (איזור הקיבה). בתקופה האחרונה קראתי לא מעט על קרוהן ונוכחתי לדעת כי התסמינים המלווים אותי במשך השנים הם נורא דומים לתסמיני המחלה. האם ייתכן שהמחלה קיימת ולא מוצאים אותה בבדיקות דימות ובבדיקות כה חודרניות כמו קולונ' וגסטרוסקופיה? האם ייתכן שיש מחלה דלקתית אחרת הסמויה מן העין? אובדת עצות!!! אשמח לתשובה במהרה, תודה מראש.

יש אבחנה מבדלת רבה לדלקת לימפוציטרית אינטראפיתליאלית. ייתכן שיש מחלה אחרת. אבל הרבה פעמים ניסיון טיפולי עונה על השאלות שלנו. לכן זה רעיון טוב לנסות דיאטה נטולת גלוטן לפי מה שהמליץ לך הפרופסור. כמו כן בכל בירור כאבי בטן צריך גם לפנות לבדיקת רופא נשים.האם ביצעת? בהצלחה,

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול