בעיה ביציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/09/2013 | 10:50 | מאת: רומי

שלום מדובר באשה בת 95. לפני יותר מעשר שנים עברה אירוע מוחי. השתתקה ברגל ויד שמאל. נעזרת בכסא גלגלים.לאורך הזמן היה קושי עם יציאות שמאד החמיר לאחרונה. מרגישה שרוצה לשרותים, אך לא מצליחה . לפעמים קורה ששבוע אין יציאה . הדבר גורם לה סבל רב מאד.! כללית אשה צלולה וחיונית. אך עיניין הקיבה מתיש אותה. משלשלים,סירופ או כדורים מסכנים אותה. היא מתחננת למשלשלים, אך אחר כך מגיעה למצב של סכנה ממשית.היא משלשלת ומרגישה רע מאד. הבעיה כפי שנראה היא שעקב האירוע הקיבה לא פועלת כראוי ולכן לא מצליחה לדחוף את הצואה.והמצב מחמיר. מהן האפשרויות במקרה זה.?

לא ציינת שימוש בחוקנים, אם אין ברירה אולי כדאי חוקנים. אבל זה צריך להיות באופן זהיר ועם מחשבה איזה חוקנים לקחת צריך ייעוץ מסודר או להיעזר ברופא המשפחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול