טפילים במעיים לאחר טיול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/09/2013 | 11:16 | מאת: עמית

שלום רב, כבר כמה חודשים אני סובל מסימפטומים לא ברורים שמתבטאים בעלייה במשקל ואי יכולת לרדת (אני ספורטאי), תשוקה חזקה למתוקים, עצירויות, תחושה אי תקינה של עיכול האוכל, עייפות וחולשת שרירים. כל הבדיקות שלי תקינות כולל הצואה אולם לפני שבוע ביקרתי אצל מומחה למחלות טרופיות במרפאת מטיילים (חזרתי לפני 4 חודשים מטיול בדרום אמריקה) שציין שזה כנראה בעיה של טפילים במעיים ולרוב בדיקות צואה שגרתיות אינן מספיקות לאבחן את התופעה והיא שכיחה בקרב חוזרים מטיול בארצות זרות. הוא נתן לי PROTOCIDE וESKAZOLE לתקופה של שבוע אולם רק תחושת העייפות עברה, ועדיין יש לי כל הזמן עצירויות והאוכל לא מתעכל כמו שצריך וגורם לי להשמין. אשמח לדעה בנושא, תודה מראש, עמית

אם קיבלת תרופות מזיהומולוג, סביר להניח שאם היו טפילים הם עברו והסיבה לעצירות שונה. מה גם שטפילים בדרך כלל גורמים שילשול ולא עצירות. צריך בירור לעצירות. תתחיל מבדיקת תפקודי בלוטת תריס. שאם לא תקינים גורמים להשמנה ועצירות גם יחד. בהצלחה.

16/09/2013 | 20:57 | מאת: עמית

בדקו לי TSH בבדיקות דם והבדיקה יצאה תקינה. אני כבר פחות עם עצירויות, אופי וצורת היציאות משתנה מפעם לפעם, אני מרגיש שהאוכל לא מתעכל אצלי בצורה סדירה ואולי זה מסביר את חולשת השרירים שהם לא מקבלים את הנוטריאנטים הדרושים להם.. מה עוד זה יכול להיות לדעתך? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול