תפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/09/2013 | 05:36 | מאת: יעל

מתקרבת לגיל 60. איך יתכן שתפקודי הכבד שלי בבדיקת הדם תמיד גבוהים לאחרונה (לא בשמים אבל גבוהים) ואתמול כשעשיתי אולטרסאונד בטן עליון ותחתון- התשובה היתה תקינה?. האם עלי לעבור עוד בירור? מה עלי לעשות? אני מטופלת באלטרוקצין 100- מאוזנת. ובליפיטור 10 - מאוזנת. תודה על העזרה וחג שמח.

האם מדובר על פעם אחת של הפרעה בתיפקודי כבד או אל מספר פעמים. אם מדובר על פעם אחת יש לחזור על הבדיקה שוב כי ב - 30 אחוז מהמקרים, בבדיקה השניה הבדיקות תקינות. אם סונר בטן תקין, אין כבד שומני שיכול לגרום להפרעה בתפקודי כבד אבל ייתכן וזאת תופעת לוואי של התרופות הקבועות שאת נוטלת. שרופא המשפחה יפנה למכון כבד לבירור. כל זה במידה ויש הפרעה קבועה בתפקודי כבד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול