שיעול בעקבות בליעה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2013 | 12:09 | מאת: רוצה לדעת

שלום, מאובחן מזה כשנה כסובל מבארט (ביופסיה) יחד עם אבחנה קלינית של הרופא כבארט קל. בשנה פלוס האחרונות שמתי לב כי אני נוטה להשתעל מיד לאחר שתיית מים (בטמפרטורת החדר). חשבתי כי הסיבה היא שהינני שותה מהר אך גם כששותה לאט זה לא נעלם. כאמור סובל מבארט קל ומוטופל באופן קבוע בלוסק מזה כשלוש שנים. לא סובל מתופעות החזר וושטי ולא סבלתי מהן גם בזמן אבחון הבארט (אובחנתי בבדיקת גסטרוסקופיה בעקבות המלצה לבדיקות מעקב) עברתי לפני כ-4 שנים ניתוח להסרת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי ובעקבותיו טיפול יוד של 100 מיליקירי. מאז, הכל תקין. האם תופעה זו עלולה להיות קשורה לבראט למרות שמטופל ? רופא אאג לא חושב שקשור לניתוח בלוטת התריס. תודה

ברט לא גורם לשיעול. זה רק שינוי באפיתל של הוושט שמוחלף לתאים אחרים. ממליצה גם ייעוץ רופא ריאות לגבי השיעול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול