הפסקת יומירה במהלך מבצע "שתי טיפות"

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/08/2013 | 10:34 | מאת: ירון

שלום, (העתקתי את השאלה שהעליתי בפורום גסטרואנטרולוגיה - נראה לי שפורום קרוהן מתאים ומדוייק יותר להצגת השאלה) אובחנתי כחולה בקרוהן מזה 5 שנים ומטופל כ-4 שנים ביומירה, במהלכם חוויתי 2 התלקחויות (נכון להיום אני ברמיסיה). בבדיקת הקולונוסקופיה האחרונה נאמר לי, שלמרות שאני ברימיסיה (עפ"י מדדי CRP ותחושה כללית שלי), מצב המחלה עפ"י הפתולוגיה הוא קשה מאוד. בנותי, שלא חוסנו בעקבות דיכוי המערכת החיסונית, ילכו בשבוע הבא לבית הספר, שם יבואו במגע עם ילדים שככל הנראה יחוסנו. בכך יגדל הסיכוי והסיכון שלי להיחשפות למחלה. האם כדאי לבחון הפסקת היומירה עד השלמת המבצע? אני מניח שהשאלה שלי היא מה יותר מסוכן? התלקחות קרוהן? או הידבקות בפוליו? כמה זמן בממוצע מרגע הפסקת הזרקת היומירה המערכת החיסונית תחזור להיות "יעילה" (ביצעתי הזרקה אחרונה לפני יומיים 18/8). לציין שרק מהלחץ שאני נמצא בו כרגע אני עלול לחוות התלקחות. מקווה לתגובה מהירה.

ירון שלום, "בנותי, שלא חוסנו בעקבות דיכוי המערכת החיסונית" -- דיכוי שלך (עקב הומירה) או שגם לבנות יש דיכוי חיסוני מולד (או תרופתי) של מערכת חיסונית? ...ילכו בשבוע הבא לבית הספר, שם יבואו במגע עם ילדים שככל הנראה יחוסנו -- בהחלט בכך יגדל הסיכוי והסיכון שלי להיחשפות למחלה -- אם קיבלת בילדותך את כל החיסונים אתה אמור להיות מחוסן בווירוס מומת. הוא אינו מגן בפני נשאות (שאינה מזיקה לנשא אך מאפשרת המשך פיזור המחלה) אך מגן ב-100% בפני התפתחות המחלה בנשא -- השאלה היא כמה הגנה נשאר במטופל בהומירה. לאף אחד מאיתנו אין תשובה. האם כדאי לבחון הפסקת היומירה עד השלמת המבצע? -- סיכון שלך להתלקח (אתה בעצמכה מתאר "גחלים לוחשות" בבדיקה הפתולוגית) וסיכון שלך להפסיק להגיב להומירה בעתיד עצומים. סיכון שלך לפתח פוליו זעום. אני מניח שהשאלה שלי היא מה יותר מסוכן? -- הפסקת הומירה כמה זמן בממוצע מרגע הפסקת הזרקת היומירה המערכת החיסונית תחזור להיות "יעילה" -- כעבור שבועיים אין כמעט הומירה בדם ואין כל מגבלה על מערכת חיסונית להמשיך ולפעול כרגיל לציין שרק מהלחץ שאני נמצא בו כרגע אני עלול לחוות התלקחות -- וירוס פוליו עובר בצואה. תקפיד לשתוף ידיים לאחר שימוש בשירותים (אם ילדיך משתמשים באותם השירותים) ולפני האוכל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול