כאבי בטן חזקים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/08/2013 | 14:20 | מאת: אלמוני

שלום דוקטור, אשתי אובחנה לפניי כארבע שנים כחולת קרוהן/קוליטיס לוקחת 3 גרם רפאסל ונר כל יומיים . בשנה אחרונה היא התחילה לסבול כל תקופה בערך של חודשיים בכאבי בטן מאוד חזקים (בעיקר בסוף שבוע) מלווים עם הקאות ולפעמים סימנים של דם בצואה ,הבדיקות דם האחרונות יצאו תקינות לחלוטין ויש לציין שבחודש האחרון המקרה חזר על עצמו פעמיים , רציתי לדעת האם זה חלק מתופעות לוואי של הכדורים או שמדובר בהחמרה במצב או משהו אחר ? אשמח אם תוכל לעזור לנו איך להמשיך הלאה .

ראשית כל מאוד חשוב לדעת האם מדובר בקרוהן או בקוליטיס. אלו שתי מחלות שונות. אמנם שייכת לאותה כותרת של מחלת מעי דלקתית. יציאה דמית אינה חלק מתופעות הלוואי של התרופות. לכן נראה כי אשתך נמצאת בהתלקחות של המחלה שלה והתרופות אינן מספיקות לה. לכן. יש לפנות למרפאה בצורה מסודרת כדי לקבל טיפול נוסף לטיפול הקיים. במחלות האלו אנו נוהגים להעלות מדרגת טיפול ועוד מדרגה בסולם התרופות, בהתאם להתנהגות המחלה. ייתכן והגיע הזמן שאישתך לעבור לתרופות ממדרגה אחרת...בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול