תחושת שובע,האוכל מרגיש "תקוע",יציאות לא סדירות.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/08/2013 | 09:00 | מאת: אייל

היי,אני בן 29, בריא בד"כ ללא שום עבר של מחלות כאלו או אחרות,בשבוע האחרון, יש לי תחושת שובע או אי תחושת רעב לא מוסברת,עולים לי גרפסים של האוכל (גם חצי יממה אחרי). שאני שוכב אני מרגיש כמו חום-שורף-מציק-תעוקה בערך בחזה מתחת לצלעות. האם יש משהו שאני יכול לעשות ע"מ להעביר את זה? תרופה? תזונה? או כל דבר אחר... תודה על העזרה.

השאלה אם כל מה שקורה לך או זמני או נמשך הרבה זמן. תחושת שובע מוקדמת, יכולה להיגרם מגסטרופרזיס, שיתוק של הקיבה כתוצאה ממחלת סוכרת ממושכת או ללא סיבה (בד"כ יותר בנשים צעירות). יש תרופות שמטפלות בתחושה כזאת. אך קודם עדיף להגיע לאבחנה באמצעות מיפוי התרוקנות קיבה. לכן כדאי שתגיע בצורה מסודרת למרפאה גסטרואנתרולוגית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול