מבקשת תשובה לגבי פוליפים בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/08/2013 | 20:27 | מאת: ריקי

שלום לרופא/'ם ביצעתי בדיקת גסטרסקופיה, והתוצאות הן: ושט תקין, מעבר וזט קיבה תקין, קיים בקע סרעפתי קטן קיבה כולל הסתכלות הפוכה- אודם באנטרום ללא ארוזיות. (נלקחה ביופסיה). בגוף הקיבה פוליפים קטנים עד 3 מ"מ במראה שפיר של FUNDIC GLAND (נלקחה ביופסיה מאחת מהם). המסקנות: בקע סרעפתי קטן. גסטריטיס קל. פוליפים מרובים שפירים בגוף הקיבה. שאלתי, האם יש מקום לדאגה בקשר לפוליפים ? האם הפסקת נטילת לוסק/לנטון תגרום להיעלמות הפוליפים ? תודה רבה.

אין חורך לדאוג לגבי הפוליפים. אכן נטילת לנטון או לוסק תגרום להקטנת הפוליפים וייתכן אף להיעלמותם.אבל אין צורך להפסיק כי בד"כ הפוליפים הללו לא מדאיגים כלל. עלייך להיות במעקב מסודר של מרפאה גסטרואנתרולוגית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול