תולעת הפארקים תוקפת אנשים וגם אותי - Spirocera Lup

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/08/2013 | 19:48 | מאת: ב.ס.

שלום רב. מזה זמן רב אני סובל משלשולים - אולם לא נמצעו עד כה טפילים... באחד הלילות יצאה יחד עם הצואה שלי, תולעת שנראית כמו שלשול הגשם. אורכה כ-5 ס"מ צבע התולעת היה אדום. התולעת התפתלה במיים. הגעתי לרופא המשפחה שלא ידע מהי תולעת זו - אולם המליץ לי ולבני משפחתי לקחת Vermox ביחד. יחד עם זאת, שלחתי אותה לבדיקת מעבדה של קופ"ח להמצאות פרזיטים בצואה. אולם לא התגלו תוצאות כלשהן (מוזר מאוד - הגשתי להם את התולעת על מגש, וחכמי החלם האלו לא התיחסו לדבר). חיפשתי תמונות של טפילי מיעיים - עד שמצאתי זיהוי וויזואלי מושלם - לתולעת הפארקים Spirocera Lupi הנפוצה אצל כלבים וחתולים. קראתי בנוסף שטיפול רגיל בתולעים - לא מחסל אותה, כי היא חודרת לדם, ובונה גרנולומות - קינים באבי העורקים, בריאות, בעמוד השידרה, ואיפה לא... מה עושים? לקחת את ה-Vermox ולהירגע, או להתחיל סט בדיקות מקיף, יחד עם בני משפחתי (יש תינוקת בת שנתיים). תודה רבה

ככל הידוע לי תולעת הפארק לא תוקפת בני אדם אבל ליתר ביטחון פנה לפורום מחלות זיהומיות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול