ריר בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/08/2013 | 15:36 | מאת: עומר

שלום, אני בן 24, יש לי סיפור טיפה מורכב של שילוב של IBD (ככל הנראה אולצרטיב קוליטיס, אבל אפשר גם ש-Crohn's Colitis) ושל IBS. לא אלאה אתכם בכל ההיסטוריה הרפואית, אבל רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע למשהו ספציפי: לעיתים קרובות אני רואה בצואה שלי (וגם בניגוב) המון ריר. לפעמים זה ממש נראה כמו נזלת (בניגוב, עם זאת, זה שקוף בד"כ). לדעתי, הפעמים האלו שבהן אני רואה המון ריר באות בקורלציה עם זמנים שבהם התחושה הבטנית היא פחות טובה. לפי מה שקראתי, אני יודע שריר בצואה הוא תסמין אופייני הן ל-IBD והן ל-IBS, אבל תהיתי אם הוא אופייני יותר לאחד מהם, ומעבר לכך - האם הוא יכול להצביע על מחסור בליפאזות (או אנזימים אחרים) או במלחי מרה. בהמשך לתהייה השנייה - האם מומלץ לנסות ליטול תוסף מזון כלשהו של אנזימי עיכול ו/או מלחי מרה (שמשום מה נראה שניתן למצוא רק בחו"ל, אגב)? אם כן, ובמידה ויש לכם המלצה על תוסף ספציפי - אשמח לשמוע (כי הרי יש אינספור תוספים, וקשה לדעת איזה מביניהם הוא האפקטיבי ביותר). תודה מראש! עומר.

ריר צלול ללא דם יותר מתאים ל IBS אנזימי עיכול יש בארץ - אנציפלמד , קראון ופנקראופלט וכו ... יש גם סופחי מלחי מרה - אבקת קולסטיקמים או קולסטיפול - יעיל בשלשולים בעיקר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול