זיהום והריון (לא נעניתי פעם קודמת)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/08/2013 | 07:21 | מאת: מלי

שלום רב... אני בשבוע 9 להריון בשבוע 4 אושפזתי עקב דלקת חריפה בגרון וטופלתי בקלינדמיצין (בגלל רגישות לפניצילין) למרות שתמיד טופלתי בזינט אחרי שבועיים וחצי התחלתי לשלשל בלי סוף והרגשה רעה ואושפזתי ואחרי בירורים נדבקתי בקלוסטרידיום דיפיצילה גרם כנראה לפסאודוממברנוס קוליטיס שוחררתי אחרי 5 ימים ואני מטופת 10 ימים בפלג'יל 1500 מייגרם ביום היום אני מסיימת את האנטיביוטיקה אבל מפחדת שזה יחזור כי קראתי מקרים שזה חוזר ואני בחרדות קשות מזה...מפחדת למות כל העניין וגם כן לא יודעת איך כלללל ההתנהלות הזו של האנטיביוטיקות והמחלה משפיעה לתינוק אשמח לעזרה לגבי 2 שאלות: 1) מה הסיכוי שזה יחזור לי (מצבי השתפר די הרבה חוץ מחולשה מהאנטיביוטיקה עצמה) 2) איך כל זה מפשיע להריון תודה

אכן יש בעייתיות במתן אנטיוטיקה כמו פלגיל בהריון בטרימסטר ראשון ולגבי זה עלייך להיוועץ ברופא נשים ומרכז הרעלים והתרופות . לגבי דלקת המעי באם מערכת החיסון שלך בריאה אין מה לדאוג - אם יש עדיין שלשול את יכולה לקחת פרוביוטיקה- חיידקים טובים של המעי

03/08/2013 | 19:55 | מאת: מלי

היום חזרו לי שלשולים (לא ברמה גבוהה בנתיים) אבל ככה זה התחיל גם אז לפי מה שידוע לי שהמערכת חיסונית בסדר יכול להיות שהקלוסטרידיום חזר? אני כולי בפאניקה כי זה נראה לי מחלה חשוכת מרפא או לא יודעת אולי שאפשר למות מממנה אז האם יש פיתרון למחלה גם כשחוזרת????? אשמח מאוד לתשובה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול