בחילות וחולשה דחוף בקשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/07/2013 | 14:06 | מאת: לילך

בת 45 יש לי כבר חודש בחילות איומות שאני ממש לא יכולה לתפקד חולשה וכל מה שאני אוכלת אני משלשלת . הרופאה אמרה לי לעשות בדיקת נשיפה . האם לא כדאי לעשות גם תרבית צואה ? שאלה שנייה החיידק שבודקים בנשיפה הלקיקובטר או משהו כזה יכול להביא לבחילות כלכך חזקות ?יש לי חולשה כלכך חזקה שאני לא מסוגלת לעלות במדרגות אפילו

חודש של ארועי בחילה ושילשול נראה בהחלט מצב דחוף. הייתי ממליצה על ביצוע גסטרוסוקפיה. כמו כן ארועי השילשול מצדיקים בירור ראשוני באמצעות תרביות צואה, צואה לפרזיטים וללויקוציטים ולקלוסטרידיום. בדיקת בלוטת תריס וכו'. כל זאת על מנת שאם תגיעי למרפאת גסטרו יהיו נתונים בסיסיים וניתן יהיה להחליט אם מדובר בשילשול כרוני המצדיק קולונוסקופיה או לא. אם אכן הכל מעל חודש, ולא מדובר על זיהום ויראלי או חיידקי ממליצה בהקדם לקבוע תור למרפאה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול