כאבים לאחר סיגמואידוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/07/2013 | 13:25 | מאת: ירון

שלום, אני בן 45. עשיתי השבוע סיגמואידוסקופיה (עקב רקע משפחתי של פוליפים) והיו לי כאבים תוך כדי הבדיקה. הרופא טען בסוף הבדיקה שיש לי מעי מפותל וספסטי והכאבים היו עקב כך שהוא הזרים אויר למעי. לסיכום הוא ציין שהכל תקין אבל שעקב הרקע המשפחתי של הפוליפים, יש לי קרעים במעי. כמו כן, מאז הבדיקה יש לי קצת כאבים חולפים בבטן העליונה. שאלותיי הן: 1. האם הכאב החולף בבטן העליונה הוא טבעי לאחר סיגמואידוסקופיה או שעליי ללכת להיבדק? 2. למה התכוון הרופא כשדיבר על קרעים במעי עקב הרקע המשפחתי? בברכה

יש כאן אי הבנה כנראה. במעי יכולים להיות סעיפים אבל לא מכירה מושג של קרעים. לגבי הכאבים כנראה הם לא קשורים לבדיקה עצמה. אתה צריך לחזור לרופא שביצע את הבדיקה ולשאול למה התכוון. ואם עדיין יש כאבי בטן, להמשיך בירור של הכאבים עצמם. כלומר, לחזור למרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול