bacterial overgrowth

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/06/2013 | 13:33 | מאת: חן

שלום, הייתי אצל רופא גסטרו שנתן לי בדיקת תבחין סבילות ללקטוז בנשיפה. אמרתי לו שאני מעוניין לבצע בדיקת מימן בנשיפה לשלול חשד לbacterial overgrowth והוא אמר שהבדיקה של הלקטוז יכולה להעיד על הbacterial overgrowth אם הערכים הראשוניים בבדיקה ייצאו גבוהים. למיטב הבנתי הבדיקה הטובה ביותר לאיבחון הבעיה הנ"ל היא על ידי תבחין מימן בנשיפה של לקטולוז (ולא של לקטוז). האם אני יכול לבקש ממנו להוסיף את הבדיקה הזאת של הלקטולוז? האם הבדיקה של הלקטוז בלבד אכן מספיקה כדי להעיד על הבעיה הנ"ל?

על מנת לבדוק BACTERIAL OVERGROWTH יש לבצע בדיקת עם לקטולוז -כלומר זו הבדיקה הכי טובה להתוויה זו \ אבל גם בבדיקת לקטוז אפשר להסיק מסקנות די אמינות

10/07/2013 | 11:40 | מאת: חן

היי ד"ר, האם את יודעת איפה ניתן לבצע בדיקת מימן/מתאן בנשיפה של לקטולוז? אני מחפש ולא מוצא מכונים שעושים את הבדיקה הזו.

27/08/2013 | 00:22 | מאת: אבא

היכן ניתן לבצע בדיקה זאת?(באיזה בית חולים או מעבדה) זקוק למידע דחוף.תודה.

03/10/2013 | 19:23 | מאת: עזרא

איפה בארץ ניתן לעשות בדיקות נשיפה האלו? עדיף שזה יהיה על בסיס בדיקה עם לקטולוז.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול