חיידק הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/06/2013 | 21:59 | מאת: מיטל

לפני למעלה מחודש נתקפתי בצרבת חזקה ואיומה, למחרת הייתי אמל הרופא שחשד שזה חיידק הליקובקטר, לאחר בידקת נשיפה אכן אושר שיש את החיידק. הרמה היתה גבוהה 42.669 מייד התחלנו בטיפול אנטיביוטיקה של 2 כדורי מוקסיפן בבוקר + 1 כדור קארין וכנ"ל שוב הכל בערב. במהלך הטיפול כבר הרגשתי הקלה, הצרבות והבחילות עברו. עכשיו אני כבר 4 ימים אחרי שסיימתי את הטיפול ופתאום הצרבות והבחילות חזרו. אני מאוד מודאגת ולצערי מריצה בראש את התסריטים הכי גרועים שיש. אני בן אדם מאוד היפוכונדר, ומאוד מפוחד. האם יש מקום לדאגה? בעוד שחודש יש לי בדיקת נשיפה חוזרת. האם הערך שיצא כל כך גבוה מעיד על משהו? תודה רבה

המספר לא חשוב התופעות לא קשורות בהכרח לחיידק ויכול להיות שהחיידק חוסל ועדיין הבטן כואבת

23/06/2013 | 14:08 | מאת: מיטל

דר שלום ותודה על תשובתך, לצערי הרב קביעת תורים לגאסטרו לוקחת זמן. לכן אני ינסה לשאול כאן בשביל להוריד את סף החרדה שלי. סיימתי את בטיפול האנטיביוטי והכאבי והצרבות חזרו, מדוע עדין יש לי את התסמינים? והאם יש מקום להתחיל לדאוג? עשיתי לפני האנטיביוטיקה בדיקות דם מקיפות שתודה לאל כולן יצאו תקינות. אשמח לשמוע את תגובתך

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול