הימנעות מבדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/06/2013 | 21:38 | מאת: דניאל

שלום, אני בן 30 ולאחרונה סבלתי מהליקובקטר. לאחר נטילת כדורים ובדיקה חוזרת, נראה כי החיידק הושמד, אך אני עדיין סובל מכאבי בטן מפעם לפעם. עוד לפני תוצאות הבדיקה הנ"ל, הלכתי לגסטרולוג שהפנה אותי לקולונוסקופיה. אני די חושש מהבדיקה הזו ולא בטוח שהיא הכרחית - האם ישנן בדיקות נוספות שניתן לעשות לפני קולונוסקופיה ?

יכול להיות שיש לך מעי רגיז ואז אולי אפשר להימנע מבדיקה פולשנית . אפשר לעשות אולטראסאונד או סיטי בטן

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול