גידול במעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/06/2013 | 15:56 | מאת: מאיה

שלום , לאחר בדיקת קולונוסקופיה מהימים האחרונים התגלה לאמי גידול במעיים. נאמר לנו שיש חשד לממאירות באזור הפלקסורה הספלנית ושהוא חוסם את כל הלומן במלואו. נאמר לנו שהיא תצטרך ניתוח להסרת הגידול. ברצוני לציין שאמי עברה בדיקת סיטי בטן לפני חודשיים שיצאה תקינה לגמרי וכמו כן גם בדיקת דם סמוי. שאלותיי הן, האם יכול להיות שבסי טי לא ראו את זה? האם יכול להיות שדבר כזה גדל בחודשיים כ"כ מהר? האם בסיטי ניתן לראות אם יש גרורות? האם יש מצבים שבהם אפשר לבצע ניתוח להסרת הגידול ללא טיפולי כימו ומה הסיכויים שזה יקרה? ומה הסיכוי לשרוד לאחר ניתוח כזה? אשמח לתשובתך ..

סיטי יכול לפספס גידולים במעי הגס כי אין לא את הראייה שבתוך חלל המעי . אם יש גרורות בדכ רואים בכבד בסיטי רגיל. לגידול לוקח כמה שנים לגדול ובטח לא חודשיים ! הסיכוי היחידי זה אם תעבור ניתוח ורק לאחר שיתקבל החמניתוח ידעו האם צריך כימותרפיה ומה הסיכויים בכלל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול