פיענוח בדיקת ct

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/05/2013 | 16:58 | מאת: יפית

שלום רב בבדיקת ct בטן בפרוטוקול לבלב נמצא כבד -בגודל תקין המינגיומה קטנה תת קפסולרית באונה הימנית של הכבד בקוטר המירבי 1.6 סמ . באונה הימנית של הכבד בסגמנט 5 הודגם נגע נוסף היפודנסי בעל גבולות בלתי סדירים בקוטר 1.7 סמ טיבו אינו ברור.דרכי מרה תלך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. כיס המרה אינו תפוח. הלבלב בגודל תקין . בגוף הלבלב הודגמו שני תהליכים היפודנסים מתחברים אחד עם השני בקוטר עד 1.2 סס בעלי צפיפות נוזל , ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי. צינור הלבלב מודגש צמוד לנגע זה. נגע דומה בראש הלבלב בקוטר 0.7 סמ. ללא הסננת שומן או קשרי לימפה מוגדלים מסביב. מה משמעות הממצאים ? מה ההמלצה להמשך בדיקה וטיפול ? תודה

יש לך ממצאים ציסטים בלבלב ולכן יש להשלים בירור עי בדיקת סונר אנדוסקופי - בדיקה המבוצעת בבית החוליםן במכון הגסטרו בנוסף עוד ממצא לבירור - כלי דם ? בכבד - צריך להיכנס לבירור בגדול אני מאמינה שמדובר בממצאים שפירים אבל יש להשלים בירור

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול