מלנוזיס קולי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/03/2013 | 14:20 | מאת: סוזי

ביצעתי לפני 3 שנים קולונסקופיה והתוצאה היתה מלנוזיס קולי. בוצעה לי הקלונסקופיה עקב כאבי בטן תחתונה. בדיקות הדם בסדר. אני אכן לקוחת לקסין פורטה על בסיס פירות יבשים וזה עוזר מצוין. השאלה שעלתה בדעתי: האם מלנוזיס קולי יכול לגרום להסתרת המצאותם של פוליפים במעי הגס, ולכן לא רואים בקולונסקופיה? אני בת 66,בריאה בדרך כלל.

בדיוק הפוך - לרוב מלנוזיס מקלה באופן משמעותי על גילוי פוליפים - הם נשארים ורודים ובולטים מאוד על רקע קהה של הרירית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול