tubular adenoma

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/12/2011 | 15:38 | מאת: יולק

שלום רב, לפני חודש עברתי בדיקת קולונוסקופיה בה הוסרו 4 פוליפים באבחנה רשום: fragments of tubular adenoma האם אפשר לקבל הסבר לאבחנה בשפה פשוטה ומובנת לכל כי ההסברים באינטרנט לא מובנים לי? בתודה

31/12/2011 | 17:04 | מאת: ד"ר אייל גל

זוהי אבחנה היסטולוגית של סוג הפוליפ שהוסר. אדנומה היא סוג של פוליפ שפיר אך הוא עלול להתפתח לסרטן אם לא מוציאים אותו (פוליפ טרום סרטני). אדנומה טובולרית מפרטת את צורת הפוליפ במיקרוסקופ וצורה זו היא בעלת הסיכון הנמוך ביותר משאר הצורות שיכולות להיות .

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול