קושי בעיכול מזונות מסויימים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/11/2011 | 15:25 | מאת: עידן

שלום ד"ר,ביקרתי אצלך לפני שנתיים והצגתי בפניך רשימת מזונות שגורמים לי לגזים/שלשול ..ידעתי בזמנו שיש לי אי סבילות ללקטוז והפנת אותי לבדיקה נשיפה לפרוקטוז (מבלי לעשות אותה אני יודע מניסוי וטעייה שגם איתו יש לי בעיה ולכן אני נמנע מסוכרים/פירות יבשים וכו') העניין הוא שיש תבלינים כמו כורכום,כמון,פפריקה וירקות כמו: גמבה,אפונה ועוד שגורמים לי לתגובה מיידית לאחר מספר דקות (גזים חזקים/שלשול) הייתכן כי מערכת העיכול שלי כה חלשה? (יש לציין שאני מטיל ספק בתרומת החיידקים הפרוביוטיים,במיוחד אלו המצויים בריכוז נמוך ביוגורטים) אני מתכנן לעשות בקרוב בדיקת ביו רזוננס (בא מתחום הרפואה האלטרנטיבית) משום שהבדיקה עם הטסטים דורשת הרבה יותר זמן...

19/11/2011 | 15:31 | מאת: עידן

בנוסף יש לי תגובה חריפה מאוד ללציטין סויה (ולא לפולי סויה עצמם) ולפעמים גם שמן סויה פשוט יכול לגרום לי לתגובה קלה מיידית כמובן שאינני רואה מכנה משותף בין המזונות שציינתי

19/11/2011 | 15:33 | מאת: עידן

(למען הסר ספק-בדיקת הליקובקטר שעשיתי אז הייתה תקינה)

20/11/2011 | 22:18 | מאת: ד"ר אייל גל

29/11/2011 | 00:21 | מאת: ד"ר אייל גל

לא כל כך מובן לי הביטוי מערכת עיכול "חלשה". לגבי פרוביוטיקה יש לקחת תכשירים המכילים כמות גדולה של חיידקים כדי שתהיה השפעה. לגבי שאר הבדיקות אינני מכיר אותן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול