קרוהן ,תאילנד וחיסונים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/08/2011 | 23:09 | מאת: דני

רציתי לשאול אם צריך לנקוט משנה זהירות לחיסונים והאם חולי קרוהן בקבוצת סיכון לתופעות לוואי שנובעות מחיסונים. עד כמה שידוע לי יש מספר חיסונים אבל אודה לך אם תאשר לי: צהבת A.B , דלקת מוח יפנית ב 3 חלקים? יש לחיסון תופעות?חיסון נגד מלריה? טיפוס הבטן? חצבת? אשמח לדעת פרטים

12/09/2011 | 23:56 | מאת: ד"ר אייל גל

בחולי קרוהן ייתכן דיכוי חיסוני בעיקר עקב תרופות המדכאות מערכת חיסון. במקרה כזה יש לברר על כל חיסון עם מרפאת המטיילים.

13/09/2011 | 00:19 | מאת: שי

לשמחתי הקרוהן אצלי אינו אקוטי ומלבד פנטסה (שאם אתה שואל אותי זה כמו לתת כוסות רוח למת) אני לוקח מספר ויטמינים כך שאין ממש תרופות שמדכאות את מערכת החיסון שלי...

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול