רמות עמילאז גבוה וכאבי בטן קשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/11/2009 | 11:27 | מאת: sharon

שלום אני גבר בן 42 לפני חודש וחצי החלו כאבים קשים מאוד בבטן צד ימין לעיתים גם במרכז ומקרין לשמאל , הכאבים מתגברים בעיקר אחרי אוכל כל סוג שהוא , אושפזתי ובבדיקות שנערכו עמילאז היה גבוה 278 צילום CT הראה דלקת קלה בזנב הלבלב ,לאחר צום מלא של שלושה ימים ולאחר מכן חזרה איטית לכלכלה מלאה (עמילאז ירד ל-257 ) שוחררתי, מיד עם חזרה לאכול הכאבים חזרו ללא שיפור, בדיקת גסטרו הראתה חיידק הליקטובקטור ,טופלתי בטיפול משולש כ-3000 מ"ג ליום עשרה ימים, לאחר מכן החיידק נעלם הכאבים לא שכחו כלל , בדיקת דם אחרונה עמילאז עלה ל- 320 , ערכתי CT נוסף אשר לא הראה שום ממצא פתולוגי , ערכתי בדיקת קולונוסקופיה אשר הייתה תקינה גם כן.הרופא שלי די אובד עצות הפנה אותי לאישפוז נוסף להמשך בירור אך אני לא רוצה להגיע סתם לבית חולים , אשמח אם תוכל להביע דעה מה עלי לעשות.

21/11/2009 | 20:50 | מאת: ד"ר אייל גל

הייתי שוקל לבצע אולטראסאונד אנדוסקופי ולבדוק נוגדנים המופיעים בדלקת לבלב אוטואימונית(Igg4). ד"ר גל

17/11/2010 | 11:32 | מאת: viki

לד"ר גל שלום רב, לבני (בן 15) בתוצאות דם יצא רמת עמילאז - 137. האם זה דורש התייחסות מיוחדת? יש לה משמעות? תודה רבה מראש, ויקי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול