מלנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/10/2009 | 12:30 | מאת: סימה

אני בחורה בשנות ה-30, לפני כשבועיים גיליתי צואה שחורה(לראשונה בחיי), עם אירוע של כמעט עילפון, פניתי למיון עם HB 8 קיבלתי מנות דם, בדיקות גסטרו וקולונו תקינות, למעט ארוזיות בעקומה הגדולה בקיבה, האם יתכן שהדימום היה מאירוזיות? CT בטן אנטרו- תקין אם החשד לסעיף מקל- האם בבדיקת קפסולה של מעי הדק אפשר לגלות את סעיף מקל ולוותר על מיפוי מקל? ומה הטיפול במיקרה סעיף מקל- ניתוח פתוח לכריתת סעיף הוא חובה?

22/10/2009 | 10:53 | מאת: ד"ר אייל גל

קיימת אפשות שהיה כיב ועד ביצוע הגסטרוסקופיה הוא נרפא. אפשרויות סבירות נוספות הן מלפורמציות של כלי דם לאורך המעי הדק וסעיף ע"ש מקל. במידה ומיפוי מקל חיובי אז אין צורך לבצע קפסולה, אם שלילי הייתי מבצע גם בדיקת קפסולה שיכולה לגלות מקור דימום במעי הדק בדרגת דיוק גבוהה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול