גלוטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/03/2009 | 11:28 | מאת: שושנה

אני בת 60, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כ-10 שנים. 1. בזמנו עברתי גסטרוסקופיה, בשל דימום גלוי. נמצא הליקובקטר, וקיבלתי אנטיביוטיקה. אחת התרופות הוחלפה לפלג'יל, בשל חשד לאלרגיה לאריתרומיצין. לא עברתי תבחין נשיפה לאחר מכן. האם יש לבצע (נעניתי בביטול). 2. בשל רגישות ללקטוז (ללא בדיקה), ביקשתי גם בדיקת רגישות לגלוטן. התוצאה היתה בנורמה, אבל היו נוגדנים. האם זה מרמז על רגישות מסוימת? האם כדאי להימנע ממוצרי קמח? אני שואלת מכיון שגם הנוגדנים לפעולת בלוטת התריס הם בנורמה, ובכל זאת הבלוטה נפגעה.

26/03/2009 | 10:09 | מאת: ד"ר אייל גל

לגבי ביצוע תבחין נשיפה לאחר טיפול להליקובקטר- הדבר מומלץ כדי לוודא שהחיידק אכן הושמד ובעיקר לאור העמידות הגבוהה שיש לחיידק למטרוג'יל. לגבי סרולוגיה לצליאק- אם הנוגדנים בתחום הנורמה הסבירות למחלה נמוכה מאד ואין צורך להמנע מקמח. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול