קנדידה / צליאק??

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/03/2009 | 09:50 | מאת: מישהי

שלום רב, מזה כשלוש אני אני סובלת מתופעות חדשות במערכת העיכול ומתופעות נלוות: 1. גזים ונפיחויות (נפיחות בעיקר בערב) 2. עצירות ושלשולים לסירוגין- מידי פעם יש לי יציאה קשה ולאחריה מיד או אחרי שעה יציאות רכות / שלשול. אין חוקיות- יכול לקרות אחת לשבוע ויכול לקרות אחת לחודש, ולהימשך לפעמים יום ולפעמים כמה ימים. 3. רגישות גבוהה ללקטוז (שנתגלתה לאחר שהתעקשתי על בדיקה) 4. רגישות וגירודים בפי הטבעת 5. פטריה חוזרת בנרתיק 6. מחזור לא סדיר וקשיים בכניסה להריון. 7. חולשת שרירים וכאבי גב 8. חוסר ריכוז / תחושת ריחוף אני משתמשת בפגלקס כבר כמה שנים(משתדלת לא כל יום), שכן היציאות הקשות גורמות לפיסורה וטחורים. לרב הפגלקס מצליח לרכך את היציאות. מקפידה על שתייה מרובה ועל תזונה בריאה ומאוזנת (ללא מוצרי חלב..). שאלתי היא: האם יכול להיות שיש לי קנדידה במעי / לצליאק? אני יודעת שלרב הרפואה הקונבנציונלית לא מייחסת הרבה חשיבות לקנדידה, אך מחומר שקראתי אני רואה שיש לי הרבה מהתסמינים... תודה

26/03/2009 | 09:46 | מאת: ד"ר אייל גל

ובכן כפי שכבר ציינת הרפואה הקונבנציונלית אינה מייחסת לקנדידה את כל התסמינים שציינת המתאימים מאד לתסמונת המעי הרגיש. כמובן שיש לבדוק סרולוגיה לצליאק כחלק מבירור התסמינים שציינת וניתן לעשות זאת בבדיקת דם פשוטה בקופת החולים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול