עצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/03/2009 | 01:37 | מאת: חגית

שלום רב! תמיד היתה לי נטיה לעצירות , למרות שאני אוכלת פירות וירקות מקפידה לשתות מים, לאכול סיבים תזונתיים לפני כ4 חודשים העצירות החריפה הבטן נפוחה מאוד ואני נעזרת בסירופ אבילק ובנרות גלצירין עוד אציין שכאשר יש יציאה בעזרת המשלשלים הצואה בצבע חום (חום בהיר),וישנה הרגשה שהמעי לא התרוקן ולצערי יצאו טחורים חיצוניים לפני מספר ימים ביצעתי בדיקת קולונסקופיה ממצאי הבדיקה: רירית של המעי הגס תקינה לכל אורכו וללא נגעים שאלתי, איך אני ממשיכה מכאן העצירות מפריעה לי לתפקוד היום יומי מלווה בעייפות, חולשה כבדות וכמובן אנני מצליחה לרדת במשקל, אין שלשולים או כאבי בטן מה יכולה להיות הסיבה לעצירות מסוג זה? ומה עליי לעשות ? איך אני ממשיכה בטיפול בבעיה? תודה מראש, חגית

19/03/2009 | 13:24 | מאת: ד"ר אייל גל

ישנם סוגים שונים של עצירות. ייתכן שמדובר במעי עצל ואז לרב היציאות קשות ואין הרגשת צורך ליציאה מספר ימים והטיפול הוא ע"י סיבים ומרככי צואה. ישנם מקרים שהצואה רכה יחסית ולמרות זאת קיים מאמץ רב ליציאה (תסמונת חסימת הצאייה) ואז מדובר יותר בבעיה של שרירי רצפת האגן. במקרה זה מומלץ לפנות למרפאת רצפת האגן לבירור וטיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול