שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/03/2009 | 15:30 | מאת: יעל

שלום! בת 24 בריאה בד"כ וללא בעיות עיכול. לפני 3 ימים קיבלתי חום 38 כאבי בטן ושילשולים במהלך הלילה. (יומיים קודם כבר לא הרגשתי טוב). למחרת עדיין סבלתי מכאבי בטן מגזים אך היתה הפסקה ללא כל שלשול וחשתי יותר טוב. באמצע הלילה שוב חזרו השלשולים, אם כי פחות (4) ושוב אני מרגישה פחות טוב "סיבובי בטן" וחולשה ללא חום. לפני 3 שבועות סיימתי טיפול של רפאפן 10 ימים לסטרפטקוק, ושבועיים קודם לכן אוגמנטין (בשל אבחון שגוי לסינוסיטיס וגם אז היה סטרפטקוק) רופא המשפחה רשם לי ציפרופלוקסטין ל-3 ימים. שאלותי הן: האם ע"פ התסמינים יכול להיות קשר לאנטיביוטיקה שנלקחה? האם לקיחת הציפרופלוקסטין בעייתית במקרה כזה?

19/03/2009 | 12:40 | מאת: ד"ר אייל גל

באופן כללי אינני ממליץ לקחת טיפול אנטיביוטי לשלשול חולף. במידה והשלשול ממושך מאד, דמי או שיש חום גבוה יש לשלוח תרביות צואה ולהחליט על צורך באנטיביוטיקה לאחר מכן. לאחר טיפול אנטיביוטי עלול להופיע חיידק בשם קלוסטרידיום הגורם לשלשול קשה וטיפול באנטיביוטיקה אחרת עלול להחמיר את הבעיה. הטיפול בקלוסטרידיום הוא ע"י אנטיביוטיקה ספציפית בשם מטרונידזול (פלג'יל, מטרוג'יל). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול