שימוש כרוני בפמוטידין וכאבים ברום הבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/03/2009 | 21:50 | מאת: אייל מכפר סבא

שלום אני בחור בן 37 בדרך כלל בריא ולא ידוע על מחלות גובה 1.78 משקל תקין 60 ק"ג. 3 פעמים בשבוע נוסע חצי שעה על אופניים. לפני 3 וחצי שנים החלו לי פתאום צרבות, כאבים לאורך הוושט אחרי האוכל ולפעמים גם כאבים באיזור מפתח הלב וקצת מימין אליו שבאים לאחר אוכל. בדיקת גסטרוסקופיה כולל ביופסיה להליקובקטר לפני 3 שנים יצאה תקינה. לקחתי לוסק כחודש אבל היות וגרם לי תופעת לוואי של עייפות עברתי לפמוטידין. בתחילה פמ' 20 מג ביום הספיק לי אבל בשנתיים האחרונות זה לא מספיק ולכן לוקח פמוטידין 20*2 ביום בוקר וערב= 40 ליום סהכ.לפעמים ביום קשה יותר של צרבות וכאב באיזור הקיבה/וושט לוקח אפילו 60 מג ליום. אם ביום מסוים לא אקח פמוטידין אז מיד יהיו כאבים אחרי האוכל באיזור הקיבה ומימין אליה וצרבות קשות. לפני חצי שנה גסטרוסקופיה חוזרת תקינה לחלוטין. בדיקת נשיפה להליקובקטר תקינה לחלוטין. הומלץ פמוטידין 40 ליום או לנטון. ניסיתי לנטון לצערי גרם לתופעות לוואי של עייפות בדומה ללוסק. אולטרא סאונד בטן תקין. צילום חזה תקין. אציין כי אני לא משתמש בתרופות חוץ מפמוטידין ומ 1-2 אקמול בשבוע עקב כאבי עיניים/ראש. בעבר הייתי משתמש ב 1-2 אדוויל/נורופן בשבוע אבל הפסקתי זאת לפני 4 שנים. כמו כן אני לא מעשן, רזה, לא שותה אלכוהול שנים, לא שוכב לאחר האוכל ולא אוכל ארוחות גדולות ולמרות זאת סובל מהכאבים בקיבה-ווושט-תריסריון ותופעות אלה. ברצוני לשאול 1. האם יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי להפטר מהבעיה הזאת? זה לעולם לא יחלוף? 2. האם זה לא בעייתי לקחת לאורך שנים פמוטידין 40 ביום? זה לא מזיק או פוגע בספיגה של מזון? רצוי לגוון עם תרופות אחרות כמו זנטק? 3. האם חשוב שאנסה לעבור ללוסק/לנטון - הם יכולים להיות בריאים יותר מבחינתי? תודה רבה

09/03/2009 | 16:53 | מאת: ד"ר אייל גל

אתה סובל מבעיית רפלוקס כרונית שהטיפול הטוב ביותר בה הוא תרופות ממשפחת ה PPI כגון לוסק או לנטון. ניתן לנסות תרופה שלישית בשם קונטרולוק בתקווה שלא תגרם תופעות לוואי או לשקול את האופציה הניתוחית. פמוטידין היא תרופה חלשה יחסית והגוף מפתח אליה סבילות עם הזמן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול