דחוף - אי שליטה על גזים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/03/2009 | 08:52 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 30, רווקה ללא ילדים ובחודש האחרון אני חווה בעיה מאד לא נעימה אשר פוגמת בצורה משמעותית באיכות החיים שלי וגורם לי לחוסר נחת תמידי! הבעיה הינה חוסר שליטה על גזים בזמן שינה ומעולם לא היתה לי בעיה כזו! זו ממש תחושה של חוסר אונים.... כמו כן, אני מתעוררת מרעש הגזים וחוששת מאד שבן הזוג שלי יתעורר. אני מאד נבוכה מהענין ואשמח לדעת האם הבעיה מעידה על רפיון שרירים כלשהו (סוגר פי הטבעת או שרירי רצפת האגן) ואם כן מה ניתן לעשות על מנת להפתר מבעיה מביכה זו כמה שיותר מהר. כמו כן, אשמח לדעת האם הבעיה עלולה להגרם מהעובדה שאני עושה ספורט (שיעורי אירובי וחיטוב ועיצוב) כבר שלוש שנים ואולי אני מכבידה על עצמי מבחינת משקלים או עושה תנועות לא נכונות שעלולות להוביל לבעיה זו. תודה! מיכל

08/03/2009 | 00:15 | מאת: ד"ר אייל גל

בשעת שינה קיים רפיון מסויים של שרירי פי הטבעת וגזים עלולים להפלט. אין בכך כדי להעיד על בעיה בשרירי פי הטבעת. נסי לקחת כדור מגד גזים לפני השינה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול