דואדניטיס ודימום האם תוצאה של קרוהן?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/03/2009 | 14:27 | מאת: אנונימית

שלום רב ד"ר גל, לאחרונה עברתי בדיקת קפסולה שהראתה מספר ארוזיות בתרסריון עם מעט דימום , ולאחר מכן ביקו גם גסטרוסקופיה שהדגימה דואדניטיס והביופסיה שנלקחה תקינה בכל זאת אני סובלת מכל הבעיות האלה כבר כמעט שלוש שנים , ממצאים בעבר: גסטרטיס עם היפרפלזיה פובאולרית קלה קוליטיס ולא יודעת מאיפה זה בא אבל גם מעי רגיז ...... נתנו לי עכשיו לאחרונה פנטסה 500 מ"ג 3 פעמים ביום ולוסק 20 מ"ג 1 ליום לא עוזר בכלל לא. בנוסף יש לי התקפי כאבי בטן בצורה של התכווצות ,שלשולים וצריבות עזות בבטן העליונה והתחתונה ואני נמצאת בתת משקל .... האם יש עוד משהו אפשר לעשות בנושא הזה? תודה מראש .

07/03/2009 | 23:49 | מאת: ד"ר אייל גל

מספר ארוזיות בתריסריון בלבד אינן בהכרח מהוות אבחנה למחלת קרוהן וצריך הוכחות נוספות לכך, אינני משוכנע שפנטסה מספיקה לטיפול במחלת קרוהן הממוקמת לתריסריון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול